Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ion Sturza a lăsat să se înţeleagă că e pregătit să revină în politica moldovenească

19 noi. 2013,, 16:52   Societate
3727 1
Foto: interakt.md
Ex-premierul Ion Sturza a dat de înţeles că este pregătit să revină pe arena politică a Moldovei. Potrivit Agenţiei "Infotag", în interviul acordat postului de radio „Noroc” Sturza a declarat că aşteaptă să fie sunat "din partea unui sau altui partid, pentru a fi invitat la discuţie".

"Formal vorbind, eu mai sînt încă membru al Partidului Democrat şi mă mîndresc cu faptul că am fost printre membrii fondatori ai acestuia. Eu aştept să fiu sunat de cei de la un partid sau altul ca să mă invite să discutăm. Ei îmi transmit însă mesaje prin internet. Astfel comunică cu mine astăzi", a menţionat ex-premierul.

Sturza a criticat partidele care reprezintă "grupuri de băieţi cu interese comune".

"Cum putem schimba clasa politică? O parte din politicieni ar trebui să facă un pas înapoi. Cu părere de rău, eu nu sînt politician. Căci dacă aş fi fost în anii 1998-1999 politician, şi nu economist, poate că astăzi ţara s-ar fi aflat într-o altă situaţie", a subliniat Sturza.

Răspunzînd la întrebarea cu privire la perspectivele Partidului Comuniștilor, ex-premierul a spus că "s-a întîlnit recent cu Vladimir Voronin".

"I-am spus că doar din respectul faţă de părul lui cărunt nu-mi permit să-i spun în faţă tot ce gîndesc despre el", a mărturisit Sturza.

În opinia lui, "în Moldova se aşteaptă o perioadă dificilă, generată în special şi de faptul că toţi politicienii sînt preocupaţi de alegerile parlamentare care urmează".

"Reformele au fost discreditate puternic în ţara noastră. Mai mult decît atît, în anul electoral reformele trebuie pur şi simplu interzise. Trebuie uitat cuvîntul "optimizare", să fie lăsat totul aşa cum este, şcoli şi spitale trebuie să fie la sate. Asta este o adevărată politică electorală. Reformele se fac în primii doi-trei ani de guvernare, şi nu în ultimul", a subliniat Ion Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?