Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

15 săli de operații ale Institutului Oncologic vor fi renovate

18 noi. 2013,, 16:07   Societate
3550 0
Foto: wikipedia.org
Renovarea acestora va avea loc în cadrul unui proiect inițiat de Institutul Oncologic din Chișinău în colaborare cu Ministerul Sănătății. Deocamdată, proiectul se află în fază incipientă, lucrările urmînd a fi realizate de o companie de proiectare și construcții din România. Costul proiectului se ridică la circa 40 de milioane de lei, a precizat pentru NOI.md directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat.

„Proiectul este la etapa de idee, de aceea nu știm cînd vor demara lucrările și nici cît vor dura. Săptămîna trecută am avut o ședință cu autorii proiectului și ei ne-au promis că vor avea o schiță a proiectului în două săptămîni. Reprezentanții companiei spun că sălile ar putea fi renovate și într-un an, dar încă nu ne putem pronunța. Cînd vom avea proiectul în față, vom putea oferi mai multe detalii”, a spus Victor Cernat.

Autoritățile urmează să identifice și sursele de finanțare a proiectului. Potrivit lui Cernat, după ce vor fi renovate, sălile de operații vor fi dotate cu utilaj medical performant. Tehnica va fi procurată în baza unui credit acordat de Guvernul Japoniei.

Menționăm că sălile de operații din cadrul Institutului Oncologic sînt proiectate în stil sovietic și au fost date în exploatare în 1991, iar de atunci nu au mai fost reparate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?