Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Israelul a avertizat: poate începe războiul

16 noi. 2013,, 09:20   Externe
11030 1
Фото: insiderblogs.info
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat: încheierea unei "proaste afaceri" dintre șase state și Iran cu privire la programul nuclear, desfășurat în această țară, poate duce la declanșarea războiului.

Declarația a fost făcută pe fundalul unei eventuale propuneri a Statelor Unite de îmblînzire "moderată" a sancțiunilor împotriva Iranului, ceea ce ar permite țării să vîndă petrol și aur, iar în schimb vor fi închise treptat unele componente ale programului nuclear american. B. Netanyahu consideră că tranzacția va reduce eficacitatea sancțiunilor împotriva Iranului cu 40 % , rezultînd o reducere vizibilă a presiunii internaționale asupra Iranului, în favoarea abandonării programului nuclear, care, probabil, are ca scop crearea de arme nucleare de distrugere în masă, potrivit RBC.

Autoritățile israeliene estimează efectul direct al reducerii sancțiunilor împotriva Iranului la 15-20 miliarde de dolari și se opun consecvent oricărei înțelegeri cu Teheranul, afirmînd în același timp, că Iranul trage de timp prin măsuri frauduloase de dezamorsare a tensiunilor internaționale luate împotriva reprezentanților Statelor Unite, principalul aliat al Israelului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?