Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Primăria Chișinău este acuzată că vrea să închidă un centru cultural (VIDEO)

15 noi. 2013,, 16:07   Societate
4967 0
Foto: noi.md
Mai mulți oameni de creație acuză autoritățile municipale că intenționează să închidă Centrul Cultural „Buciumul” din centrul capitalei, iar pe acest teritoriu să construiască un lanț de magazine. Viorica Tătaru, care este administratorul SRL-ului înființat de tatăl său, regizorul Tudor Tătaru, susține că, printr-o dispoziție a primăriei, în fruntea instituției a fost numit un nou director. Potrivit ei, pe teritoriul centrului au fost aduși agenți de pază privați, care au interzis oamenilor de cultură accesul în curte.

În același timp, reprezentanții primăriei au refuzat să se întîlnească cu angajații centrului și să dea anumite explicații pe marginea acestor acțiuni.

„Se încearcă preluarea forțată a studioului”Buciumul” de anumite persoane din primărie. De cînd a murit tata, am bătut la mai multe uși, am scris demersuri, dar pînă astăzi nu am primit niciun răspuns. Unde am ajuns noi, oamenii de artă? Supuși umil funcționarilor? Ce facem, cedăm de frică în fața celora pe care tot noi i-am desemnat în funcții”, și-a exprimat indignarea Viorica Tătaru.

Directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, consideră că în acțiunile autorităților municipale nu există transparență. “Acest cartier are o încărcătură istorică, el necesită o cercetare științifică. Spațiul subteran trebuie muzeificat, acesta este scopul nostru, însă, din punct de vedere juridic, nu este clar ce este cu acest centru istoric”, a precizat Ștefăniță.

Menționăm că întreprinderea municipală „Buciumul”, care are și statut de SRL, a fost înființată în anul 1992 la inițiativa regizorului Tudor Tătaru. După decesul acestuia în aprilie 2013, centrul a trecut în gestiunea fiicei sale, Viorica Tătaru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?