X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Chişinăul solicită instituirea urgentă a unei misiuni internaţionale de monitorizare în Zona de Securitate

15 noi. 2013,, 03:26   Politică
3488 5
Foto: radiochisinau.md
Pe 14 noiembrie curent, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC). În cadrul acesteia, delegaţia Chişinăului a atras atenţia asupra cursului distructiv adoptat de către structurile de la Tiraspol, care pune în pericol întreaga operaţiune de pacificare, informează MOLDPRES cu referire la Biroul pentru reintegrare.

Delegaţia Republicii Moldova face apel către delegaţia transnistreană de a se abţine de la practica atacurilor defăimătoare, distorsionării faptelor şi operării cu argumente false cu scopul de a dezinforma opinia publică şi de a tensiona situaţia în Zona de Securitate.

Prin aceste acţiuni, reprezentanţii delegaţiei transnistrene încearcă să distragă atenţia opiniei publice şi a participanţilor la procesul de pacificare de la intenţia de a creşte numărul trupelor şi a infrastructurii militare în Zona de Securitate, precum şi pentru a tăinui acţiunile care vin în contradicţie cu documentele şi deciziile CUC.

În acest sens, delegaţia Republicii Moldova în CUC declară că lipsa de reacţie a Comisiei în faţa şirului de provocări ar putea submina mecanismele existente de menţinere a păcii. Astfel, aceste evoluţii demonstrează, încă o dată, necesitatea instituirii de urgenţă a unei misiuni internaţionale de monitorizare în Zona de Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?