X 

Conectarea blocurilor la căldură se tărăgănează

14 noi. 2013,, 15:15   Societate
5006 1
Foto: noi.md
Procesul de conectare a blocurilor locative din capitală la agentul termic întîmpină dificultăți, întrucît mai mulți gestionari ai fondului locativ, fie că nu au pregătit documentele necesare, fie că refuză deocamdată să se conecteze. Potrivit administrației „Termocom”, pînă la ora actuală circa 1000 de blocuri locative din Chișinău au primit agent termic.

„Echipele Termocom se află în teritoriu de ieri dimineață pentru a conecta blocurile la agentul termic, dar acest lucru depinde și de gestionarii fondului locativ, care trebuie să aibă pregătite un set de documente, inclusiv pașaportul tehnic. Unii dintre ei refuză, deocamdată, conectarea la agentul termic”, a declarat pentru NOI.md șefa serviciului de presă al „Termocom”-ului, Iulia Bogușevschi.

Bogușevschi a precizat că circa 350 de blocuri locative riscă să fie conectate mai tîrziu la agentul termic, din cauză că nu dispun de pașapoarte tehnice care atestă starea rețelelor inginerești. Pînă în prezent aproape 70 la sută din blocuri au obținut permise de conectare.

Amintim că primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a semnat dispoziția privind deschiderea sezonului de încălzire pe 12 noiembrie. În anii precedenți procesul de racordare a tuturor consumatorilor la rețeaua de agent termic a durat 2-3 zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?