Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Săptămîna modei la Chişinău (VIDEO) ©

14 noi. 2013,, 13:12   Showbiz
8445 0
Foto: newsmoldova.ru
Festivalul Internaţional de Modă ”Artpodium-2013”, care începe joi la Chişinău a început astăzi.

Artpodium-2013 va avea loc în cadrul ediţiei a XIII-a a expoziţiei de produse, utilaj şi materie primă pentru industria uşoară din Moldova ”Fashion Expo”. La aceasta vor fi prezentate haine, lenjerie, încălţăminte, materiale textile, blănuri, confecţii din piele, accesorii şi aţe, utilaj şi bijuterii.

"Anul acesta programul va fi mai amplu decît anul trecut. Remarcabilă va fi prezentarea colecţiilor tinerilor modelieri, inclusiv a brandului moldovenesc pret-a-porter. Timp de patru zile vor fi demonstrate în jur de 30 de colecţii", a comunicat Şalaru.

Potrivit ei, pe platoul de expoziţie vor fi prezentaţi peste 70 de expozanţi, 80% dintre care sînt producători, ceea ce vorbeşte despre dinamica de dezvoltare a industriei modei. Printre brandurile moldoveneşti se numără Ionel, Tricon, Ponti, Artima, Tighina, Vasilini. De asemenea, vor fi prezentate colecţii ale producătorilor din Italia, România, Turcia, Uzbekistan şi Ucraina.

La festival vor mai participa elevii şcolii de arte din Drochia. Aceştia au pregătit o colecţie pe care o vor şi prezenta. De asemenea, va avea loc prezentarea colecţiilor deţinătorilor premiilor Grand-Prix Artpodium-2012, ateliere de lucru de tehnică originală de decorare a hainelor, de broderie, de tricotare, de confecţionare a accesoriilor, de asemenea "mese rotunde", lecţii de stil, prezentare de colecţii de haine pentru patrupezi.

Organizatorul evenimentului este centrul ”Moldexpo”, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Asociaţia Întreprinderilor de Industrie Uşoară APIUS, precum și fondul ”Artpodium” şi proiectul "CEED II", finanţat de USAID.

Săptămîna modei se va încheia pe 16 noiembrie printr-o prezentare de gală şi o ceremonie de decernare a cîştigătorilor concursului tinerilor designeri-modelieri ”Artpodium-2013”, care pe viitor vor putea prezenta Moldova la festivalurile internaţionale de modă.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?