Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Liderul opoziției consideră că autoritățile folosesc summitul de la Vilnius în scopuri de propagandă

14 noi. 2013,, 12:55   Societate
2104 0
Foto: noi.md
Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că "autoritățile folosesc Summitul "Parteneriatului Estic” de la Vilnius în scop de pură propagandă, încercînd să distragă atenția oamenilor de la fărădelegile continui comise de acestea”. El a spus acest lucru în timpul unei întîlniri cu un grup de jurnaliști, experți și angajați ai instituțiilor europene, care au sosit în Republica Moldova în cadrul proiectului fundaţiei americane „German Marshall Fund” (German Marshall Fund of the United States).

Din delegație fac parte reprezentanți ai publicațiilor "The Economist" și "EUobserver", precum și reprezentanți ai diferitelor instituții guvernamentale și non-guvernamentale din Europa. Voronin le-a spus că textul acordului pregătit pentru summitul de la Vilnius "este tăinuit cu grijă de către autorități, la el nu au acces nici chiar aleșii poporului – deputații”.

"Nici cetățenii, nici deputații nu sînt informați cu privire la riscurile și factorii negativi stabiliți în acord, ceea ce vorbește din nou despre acțiunile rău-intenționate ale autorităților și natura nedemocratică a guvernării în Republica Moldova", a declarat Vladimir Voronin.

Potrivit lui, trezește îngrijorare faptul că "oficialii europeni și instituțiile europene acoperă guvernul nedemocratic și corupt din Republica Moldova".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?