X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Banca Mondială va aloca Moldovei 570 de milioane de dolari, în următorii patru ani, pentru susținerea reformelor

13 noi. 2013,, 12:00   Economie
3011 0
Foto: infosmi.net
Banca Mondială va aloca Republicii Moldova 570 de milioane de dolari SUA, în următorii patru ani, pentru susținerea reformelor, în special în domeniile educației și sănătății, îmbunătăţirea climatului investiţional, sporirea competitivităţii economice şi perfecţionarea sectorului financiar, transmite NOI.md. Declarația aparține directorului de țară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Belarus și Ucraina, Qimiao Fan, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu președintele R. Moldova, Nicolae Timofti. Potrivit lui Qimiao Fan, alocarea acestor mijloace este prevăzută de Strategia de parteneriat dintre Republica Moldova și Banca Mondială, aprobată pe 5 septembrie 2013.

Unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii, care va beneficia de suportul financiar al Băncii Mondiale, va fi cel care vizează reformarea companiei ”Termocom”. Nicolae Timofti şi-a exprimat satisfacția față de nivelul actual al cooperării dintre Republica Moldova și Banca Mondială, menţionînd că proiectele implementate cu sprijinul acestei instituţii financiare internaţionale contribuie la realizarea reformelor necesare în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

La rîndul său, oficialul Băncii Mondiale a salutat eforturile îndreptate spre modernizarea țării, subliniind necesitatea asigurării de către instituțiile abilitate ale statului a transparenței tranzacțiilor de pe piața financiar-bancară. Nicolae Timofti și-a exprimat încrederea că proiectele realizate în parteneriat cu Banca Mondială vor permite creșterea nivelului de viață al cetățenilor R. Moldova.

În cadrul schimbului de opinii Nicolae Timofti și Qimiao Fan au abordat și alte chestiuni privind relația Republicii Moldova cu Banca Mondială.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?