Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Operații pe cord efectuate unor fetițe-triplete, în capitală

21 aug. 2018,, 16:40   Societate
2579 0

Trei surori-gemene au suportat aceeași intervenție chirurgicală la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chişinău.

Fetițele triplete au fost diagnosticate cu “malformații cardiace congenitale ale canalului arterial permeabil (CAP), cu debit mare, hipertensiune pulmonară avansată”. La vîrsta de doi ani și 8 luni cele trei paciente au suportat acelaşi tip de intervenție chirurgicală.
Operaţiile au fost efectuate de către chirurgii Liviu Maniuc și Nichifor Şciuca. Ei le-au făcut pacientelor operaţiile de închidere a ductului arterial permeabil.

Potrivit spuselor medicilor, la spital le-au fost efectuate operații gemenilor cu același diagnostic, dar cazul intervenţiei chirurgicale la triplete e pentru prima oară.

Fetițele se simt acum bine, medicii vorbesc de buna lor evoluție după operație, cu dinamică pozitivă. Surorile se află în Secția Chirurgia malformațiilor cardiace congenitale. După intervenția suportată, ele vor avea o perioadă de reabilitate de pînă la trei luni.

Părinții fetiţelor, fiind medici, au insistat ei înșiși ca fiicele lor să fie operate. Mama surorilor ne-a asigurat că nu dorea să pună în pericol viețile copiilor și, împreună cu soțul ei, au decis să le fie făcută fetelor corecția chirurgicală.


„Acum, după intervenția chirurgicală, fetițele mele sînt parcă mai mult ca niciodată un tot întreg, ele se îmbrățișează și se sărută foarte des. Am observat o schimbare frumoasă în relațiile dintre ele. Le sînt recunoscătoare medicilor, care ne-au susținut în momentul grijii triple, prin care ne-a fost dat să trecem”, a spus femeia.

Operația le era necesară fetiţelor conform parametrilor medicali încă de la naştere, dar s-a intervenit abia acum, deoarece era necesar ca ele să adauge în greutate, pentru a putea suporta intervenția. După recuperare, pacientele nu vor avea niciun fel de restricții privind practicarea sportului și alte ocupații active.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?