X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Reprezentanţii patronatelor: Vocile angajatorilor şi angajaților nu ajung la urechile celor de la putere

12 noi. 2013,, 16:25   Economie
3818 1
Foto: viitorul.org
"Coaliţia de guvernare, ca şi comuniştii care au fost anterior la putere, nu aude vocile angajatorilor şi angajaților", a spus marţi, la Forumul oamenilor de afaceri, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului din R.Moldova, Alexandru Slusari.

Potrivit Agenţiei "Infotag", acesta a spus că "dialogul social în cadrul comisiei trilaterale se îneacă şi, din cauza puterii, devine o simplă formalitate atunci cînd aceasta periodic necesită, din partea partenerilor sociali, discutarea deciziilor importante pentru economie".

"De la începutul anului am depus şapte propuneri privind reducerea poverii fiscale pentru businessul din Moldova. Însă nici una dintre acestea nu a fost inclusă în Strategia politicii fiscale pentru anul 2014, nici reglementarea taxelor pentru asigurarea medicală şi socială, nici măsurile pentru susţinerea producătorilor agricoli", a menţionat Slusari.

Potrivit lui, prin acţiunile sale puterea doar agravează problemele din economie şi din relațiile cu mediul de afaceri. "Dacă nu va fi găsit în timpul apropiat un mod de comunicare, atunci ţara va deveni pustie. Nu va avea cine să plătească impozitele, lucrătorii şi businessul se vor muta în ţările vecine, iar aici vor rămîne doar demnitarii", a prezis Slusari viitorul apropiat al Moldovei, atenţionînd miniştrii aflați în sală că după acest forum "mingea se va afla în terenul lor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?