Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

50 de milioane de tone de fructe și legume sînt aruncate anual de fermieri

21 aug. 2018,, 01:30   Externe
2921 0

Peste o treime dintre fructele și legumele produse de fermierii din Europa nu ajung pe rafturile magazinelor pentru că sînt deformate sau nu au mărimea necesară, arată un studiu citat de BBC.

Cercetarea realizată de Universitatea din Edinburgh arată că peste 50 de milioane de tone de fructe și legume crescute în Europa sînt aruncate anual. Parțial, acest lucru se întîmplă pentru că nu arată așa cum cumpărătorii consideră că trebuie să arate.

Studiul, publicat în Journal of Cleaner Production, a examinat pierderile alimentare din spațiul UE și cîtă mîncare este aruncată anual înainte să ajungă la vînzare.

Cercetarea consideră că pierderile sînt cauzate de regulile guvernamentale stricte, de standardele înainte impuse de supermarketuri, dar și de așteptările clienților privind modul în care trebuie să arate produsele.

Specialiștii au tras concluzia că fermierii care au contracte cu marile magazine cresc, de obicei, mai multe și legume decît trebuie să furnizeze, asta pentru a face loc și acestei cote de produse ce este considerată improprie vînzării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?