X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Piața produselor petroliere din Moldova va fi liberalizată

12 noi. 2013,, 11:45   Economie
3780 0
Foto: noi.md
Ministerul Economiei al R. Moldova, în timpul apropiat, va definitiva și prezenta guvernului spre examinare noua redacție a legii privind piața produselor petroliere, care prevede liberalizarea acesteia, transmite NOI.md.

Despre aceasta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, vicepremierul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, care a menționat că acest document urmează să realizeze o mică revoluție în domeniul liberalizării pieței produselor petroliere. Valeriu Lazăr a precizat că de data aceasta Ministerul Economiei are o poziție comună cu Ministerul Finanțelor și personal cu ministrul Anatol Arapu, care are o vastă experiență pe acest segment al pieței.

Potrivit ministrului economiei, în noua redacție a legii privind piața produselor petroliere va fi exclusă licențierea importului produselor petroliere procurate de producătorii agricoli mari și companiile de transport pentru consum propriu. Această măsură va stimula concurența și va reduce prețurile pe piață. De asemenea, va avea o nouă reglementare și plafonul de rentabilitate a companiilor petroliere, care va depinde de activitatea operațională, cu excepția achizițiilor care nu se referă la activitatea de bază a companiilor. Se preconizează stabilirea unei marje speciale care va unifica toate cheltuielile legate de vînzarea produselor petroliere și o rată rezonabilă a profitului. Valeriu Lazăr a precizat că Ministerul Economiei poartă un dialog permanent cu operatorii de pe piața produselor petroliere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?