X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Coaliţia de guvernare va începe negocierile cu sectorul antreprenorial în privinţa politicii fiscale

11 noi. 2013,, 09:53   Societate
2368 2
Foto: miepo.md
Coaliţia de Guvernare Pro-Europeană consideră necesare negocierile cu reprezentanţii sectorului antreprenorial cu privire la politica fiscală. Despre aceasta a declarat la finele şedinţei Consiliului coaliţiei de vineri, vicepreşedintele parlamentului, democratul Adrian Candu.

Potrivit Agenţiei "Infotag", acesta menţionat că negocierile vor începe de săptămîna viitoare, pentru ca la finele lunii noiembrie documentul să fie examinat şi aprobat de către guvern.

Liderul liberal-reformatorilor, Ion Hadârcă, a spus că "discutînd politica fiscală şi proiectul de lege cu privire la bugetul de stat, parlamentul se apropie de temele principale ale sesiunii actuale".

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a comunicat că la şedinţa consiliului, de asemenea, au fost discutate "pachetul anticorupţie şi micşorarea TVA-ului pentru gospodăriile agricole".

"Sînt proiecte urgente, care trebuie adoptate în termeni scurţi. Este timpul să rezumăm şi sperăm că după următoarea şedinţă a consiliului vom avea un rezultat concret", a spus Streleţ.

Acesta a adăugat că în ceea ce priveşte gospodăriile agricole "nu există diferenţă între gospodăriile mari sau cele mici – toţi solicită micşorarea TVA-ului de la 205 la 8%".

Anterior producătorii agricoli au înaintat condiţii conducerii cu privire la necesitatea de a reveni la TVA-ul de 8%, ameninţînd că în caz contrar vor organiza acţiuni de protest.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?