X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon, despre acuzațiile că ar face jocul opoziției proeuropene

15 aug. 2018,, 14:31   Politică
4197 3

Preşedintele Igor Dodon a fost întrebat: "e adevărat că, prin decizia de a promulga pachetul legislativ privind noile reguli de impozitare şi amnistia capitalurilor, ați dorit să tăiaţi orice cale de împăcare a actualei guvernări cu opoziţia pro-europeană şi cu partenerii externi?"

„Am citit şi eu în presă unele puncte de vedere de acest fel. Mă rog, trăim într-un stat în care libertatea gîndirii, dar şi libertatea de exprimare e garantată măcar din punct de vedere oficial şi inclusiv astfel de opinii au dreptul la viaţă”, a fost răspunsul său.

Șeful statului a comentat și opinia precum că intenţionat ar fi promulgat acest pachet legislativ, pentru a da posibilitate opoziţiei proeuropene să includă anularea lui în revendicările sale.

"Atunci, vă întreb şi eu pe Dvs: De ce, dacă pasul făcut de mine, după cum vă exprimaţi Dvs., ar conveni opoziţiei pro-europene, unii reprezentanţi ai acesteia au venit cu critici?", a adăugat el.

Președintele a menționat că reforma fiscală propusă de guvernare îi furnizează opoziției proeuropene teme pentru campania electorală.


"Poziţia lor pentru mine e clară – ei din start s-au poziţionat împotriva acestor reforme, fără a încerca să intre în esenţa lor. Or, acest pachet legislativ le permite să vină cu diverse interpretări populiste, care, în opinia lor, pot prinde la electorat mai ales acum, înainte de alegeri. Şi dacă din start au ocupat o astfel de poziţie, evident nu puteau da înapoi şi au rămas critici inclusiv după anunţul meu că voi promulga respectivul pachet legislativ", a adăugat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?