X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Statul din Europa care îşi va micşora teritoriul în favoarea statului vecin

10 noi. 2013,, 02:57   Externe
18664 1
Foto: meteoweb.eu
Belgia se pregăteşte să-şi micşoreze teritoriul cu aproximativ 14 hectare, pe care le va ceda Olandei, în vederea reglementării unui vechi contencios frontalier, informează AFP.

Cele două state învecinate urmează să oficializeze în următoarele luni un acord, aflat în prezent pe cale de finalizare, care vizează rectificarea graniţelor stabilite prin tratatul semnat în 1843, scrie cotidianul La Libre Belgique.

Atunci, frontiera a fost stabilită la mijlocul albiei fluviului Meuse, care delimitează cele două state în nord-estul Belgiei. Cursul fluviului s-a deplasat însă de-a lungul anilor, mai ales după o serie de lucrări realizate în anii '60. Negocierile lansate atunci pentru actualizarea traseului urmat de frontieră nu au dus însă la niciun rezultat.

Acordul care va fi încheiat în scurt timp prevede ca Belgia să renunţe la circa 14 hectare dintr-o rezervaţie naturală aflată pe o peninsulă, respectivele terenuri nefiind accesibile decît prin traversarea teritoriului olandez.

Acordul prevede de asemenea ca Olanda să cedeze Belgiei o fîşie de teren, de dimensiuni mai mici, în amontele fluviului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?