Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Kommersant: Pachetul de acțiuni al BEM a fost procurat de Ilan Shor în interesul „Gazprombank”

9 noi. 2013,, 12:25   Societate
7204 0
Foto: point.md
Omul de afaceri, Ilan Shor, ar fi împrumutat bani de la „Gazprombank” pentru a putea cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al Băncii de Economii. Declarații în acest sens au fost făcute de către o sursă din cadrul Guvernului de la Chișinău, informează kommersant.md.

Potrivit oficialului moldovean, cele 20 de milioane de dolari necesare pentru a procura pachetul de acțiuni, Shor le-ar fi împrumutat de la „Gazprombank”. Angajații „Gazprombank” au refuzat să comenteze această informație. Ilan Shor a infirmat zvonurile precum că a împrumutat această sumă de bani.

„Sisteme Informaționale Integrate” a devenit acționar dominant la BEM. Acest lucru s-a întîmplat în cadrul ultimei adunări extraordinare a acţionarilor Băncii de Economii, unde a fost decisă majorarea cu peste 80 de milioane de lei a capitalului statutar. Guvernul nu a participat la emisia suplimentară de acţiuni. Astfel statul a pierdut 20 la sută din acţiunile instituţiei, dar şi-a păstrat pachetul de blocaj, de 33,3 la sută, din hîrtiile de valoare ale BEM.

Sursa din cadrul Guvernului a declarat că pachetul de acțiuni al BEM a fost procurat de către Shor în interesul „Gazprombank”. Reprezentantul „Gazprombank”, Ecaterina Trofimova, a declarat că „informația precum că pachetul de acțiuni a fost procurat pentru a servi intereselor „Gazprombank” nu corespunde realității”. Cît despre presupusul credit oferit de „Gazprombank”, reprezentanta companiei a refuzat să o comenteze.

Nu este exclus faptul că pachetul de acțiuni al BEM ar putea fi cedat către Gazprombank, în cazul în care Sisteme Informaționale Integrate nu rambursează împrumutul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?