Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Lupu comentează mitingul planificat de PCRM pe 21 noiembrie

9 noi. 2013,, 11:25   Politică
9747 10
Foto: noi.md
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu consideră că ultimatumul anunţat de PCRM şi mitingul planificat pentru 21 noiembrie este o tentativă de zădărnicire a evenimentului Vilnius . Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberăl, citează NOI.md

„Într-adevăr, nu îmi pare nici mie întîmplător că toate aceste acţiuni violente, vehemente sînt desfăşurate în preajma summit-ului de la Vilnius. E o tentativă de zădărnicire a evenimentului Vilnius. Este o tentativă de a zădărnici parcursul, în continuare, european al ţării noastre. Acum cîteva săptămîni, am trecut şi prin cele două moţiuni de cenzură care aveau acelaşi obiectiv, de demitere a guvernului, deşi motivele au fost invocate diferite”, a spus Lupu.

Întrebat dacă consideră că ar putea fi şi o a treia moţiune, liderul PDM a spus: „Poate fi şi a treia, poate fi şi a patra moţiune. Eu nu cred că aceste tendinţe se vor opri după Vilnius. Să nu uităm că Vilniusul nu este sfîrşitul definitiv al acestei etape strategice. Este doar un început al unei etape noi, pe care motiv să ne aşteptăm la asemenea acţiuni şi pe parcursul anului viitor.”

Totodată, Marian Lupu, nu exclude că acest miting ar putea să fie calificat ca o competIţie cine scoate mai mulţi oameni în stradă astăzi, în Republica Moldova.

„Şi aceasta ar putea să fie. Eu nu gîndesc că este doar un singur motiv. Distragerea atenţiei guvernării de la agenda europeană, agenda socială, agenda economică, fiindcă avem multe de făcut” a spus Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?