Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Boțan: Plahotniuc a spus neadevăruri

9 noi. 2013,, 01:14   Societate
15937 11
Foto: gagauzinfo.md
Declarația a fost făcută de directorul Asociației ADEPT, Igor Boțan, pe data de 7 noiembrie în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Comentatorul politic a subliniat că judecă politicienii doar după faptele lor și declarațiile publice ale acestora. ”Noi am participat la o emisiune, unde (Plahotniuc – n.r.) ne-a spus un neadevăr. Noi l-am întrebat dacă intră în politică și a zis că nu. Peste două luni am aflat că intră în politică. A spus că este haiduc și am spus atunci că într-un stat de drept nu este loc de haiducie. Sînt lucruri care lasă o impresie neplăcută”, a declarat analistul.

În context, Boțan a spus că și actuala activitate de blogger a lui Plahotniuc lasă impresii deloc plăcute. ”Ultima postare a domnului Plahotniuc este o amenințare față de opoziție. Dînsul spune că nu mai are imunitate și încearcă să o retragă și opoziției să vadă dacă vor mai vorbi despre el în aceeași manieră. Este o amenințare și chestia asta este oarecum jenantă, nu este un lucru foarte plăcut să citești astfel de postări”, a subliniat comentatorul politic.

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a intrat în politică în anul 2010, cînd a aderat la Partidul Democrat din Moldova. Tot în 2010, Plahotniuc a acces în Parlament, fiind al doilea în lista electorală a PDM. Mai tîrziu, oligarhul a ajuns în funcția de prim-vicepreședinte al forului legislativ, alături de liderul formal al PDM, Marian Lupu.

Pe data de 15 februarie curent, Plahotniuc a fost demis din funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului. Fiind simplu deputat, pe data de 28 octombrie curent Plahotniuc a anunțat că și depune mandatul parlamentar pentru a avea mai mult timp destinat întrevederilor cu alegătorii și pentru a implementa două proiecte sociale: locuințe și magazine sociale.

Anterior, Plahotniuc a fost acuzat chiar de colegii săi de coaliție, de faptul că și-a subjugat țara, sistemul judecătoresc, un șir de structuri de stat și întreprinderi. Plahotniuc este cunoscut ca principalul organizator al atacurilor raider asupra unui șir de instituții financiare din Moldova. De asemenea, ministerul de Interne a prezentat în Parlament informații privind solicitările Biroului INTERPOL de monitorizare a activității politicianului în cauză. Potrivit MAI, Plahotniuc a fost monitorizat de INTERPOL chiar în perioada cînd deținea funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului. De asemenea, unii politicieni din Moldova au declarat public că dețin dovezi ale implicării companiilor controlate de Plahotniuc, în traficul de droguri și armament la nivel mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?