X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

O companie din Moldova a prejudiciat statul cu 21 de milioane de lei

8 noi. 2013,, 10:01   Societate
3177 0
Foto: esp.md
Una dintre cele mai mari companii din Republica Moldova care se ocupă de comercializarea produselor de uz casnic a prejudiciat bugetul statului cu 21 de milioane de lei. Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe șeful Serviciului de presă al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Eduard Balan.

Potrivit lui, cazul de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari a fost descoperit după inventarierea mărfii. Astfel, s-a constat că există o diferență considerabilă între documentele contabile și stocurile de marfă depozitate și expuse spre vînzare.

“La două dintre aceste întreprinderi la stocul total de mărfuri a fost înregistrată lipsa de marfă în sumă totală de peste 127 de milioane de lei. Această încălcare ar însemna că respectiva companie a efectuat în această perioadă livrări de mărfuri în scopuri necunoscute. Aceasta indică un prejudiciu adus statului doar de la neachitarea TVA, de 21 251 719 lei, sumă la care se adaugă și alte impozite care urmau să fie achitate către bugetul de stat după vînzarea mărfii. Putem afirma cu certitudine că acest caz de evaziune reprezintă unul record pentru perioada de activitate a Serviciului Fiscal de Stat”, a spus Balan.

Potrivit lui, depistarea acestui caz a fost posibilă și datorită remanierilor care au avut loc în cadrul Serviciului Fiscal de Stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?