X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cehia a oferit pompierilor moldoveni o autospecială

7 noi. 2013,, 09:00   Societate
3329 0
Foto: facebook.com
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a primit din partea Republicii Cehe o autospecială de intervenţie modernă pentru lichidarea incendiilor şi efectuarea lucrărilor de descarcerare în accidente de circulaţie.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că autospeciala a fost oferită în cadrul proiectului comun de îmbunătăţire a capacităţilor operaţionale în lichidarea situaţiilor excepţionale. Cehia a alocat pentru acest proiect $300 mii.

Reprezentantul Serviciului Pompieri al MAI al Republicii Cehe, Stefan Kovan, a spus miercuri la ceremonie că colegii moldoveni ştiu cum să facă faţă situaţiilor excepţionale, iar utilajul nou le va simplifica munca.

"Faptul că salvatorii şi pompierii moldoveni au venit anul acesta pentru instruire, în Cehia a fost primul pas. Acum au loc negocieri cu privire la direcţiile în care Moldova şi Cehia ar putea coopera pe viitor", a comunicat acesta.

Ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, a apreciat înalt ajutorul Cehiei, înmînînd viceministrului de interne al Cehiei, Stepan Miroslav, medalia pentru solidaritate în situaţii excepţionale.

Ambasadorul Cehiei în Moldova, Jaromir Kvapil, a spus că pe viito, Moldova va colabora cu Cehia şi în alte domenii, deoarece Cehia doreşte ca Moldova să adere la UE cît mai repede posibil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?