X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

E. Vardanean: Interdicția de a vorbi impusă lui Leancă și Corman este un lucru nemaipomenit pentru aspirațiile europene

5 noi. 2013,, 01:58   Politică
5061 2
Foto: totul.md
Declarația a fost făcută pentru agenția OMEGA de analistul politic, Ernest Vardanean, vorbind despre lipsa Președintelui Parlamentului, Igor Corman și a Prim-ministrului, Iurie Leancă, din lista vorbitorilor la manifestarea proguvernamentală din 3 noiembrie.

”Scandalul de ieri din cauza că Leancă și Corman nu au avut permisiune să vorbească, este un lucru nemaipomenit. Este nemaipomenit ca Primul ministru și speakerul Parlamentului nu au voie să vorbească de la tribună”, a spus Vardanean, subliniind că o atare decizie luată de liderii partidelor de guvernare, vine să confirme afirmațiile ”forțelor sănătoase” că actuala guvernare este una mafiotă.
”Dacă șefii lor de partide, Filat și Lupu, care de fapt sunt excluși din viața politică cotidiană, au decis acest lucru, este treaba lor ce fac în partid. Este încă un plus pentru forțele sănătoase din Moldova, care afirmă că alianța de guvernare este una mafiotică, una care nu are acord nici pe intern, care nu are respect din partea cetățenilor și a partenerilor europeni”, a menționat sursa citată.

Mitingul din 3 noiembrie a avut loc la cererea liderilor PLDM, Vladimir Filat și a liderului formal al PDM, Marian Lupu, pentru susținerea politicilor guvernamentale și a cursului de integrare europeană. Totodată, doi din cei trei demnitari din fruntea statului – Premierul, Iurie Leancă și Președintele Parlamentului, Igor Corman, au fost lipsă de la eveniment.

Sursa din cadrul PDM au declarat pentru agenția OMEGA, că președintele Parlamentului, Igor Corman (PDM) și Prim-ministrul, Iurie Leancă (PLDM), au planificat să iasă cu discursuri în fața mulțimii, dar au fost refuzați de liderii formațiunilor. Motivul real ar fi scandalurile de rivalitate în rîndurile celor două formațiuni.

În același timp, formatorii de opinie susțin că la o astfel de manifestare era indicat tocmai discursul Prim-ministrului, care s-a declarat în susținerea integrării europene, deoarece Iurie Leancă în funcția sa anterioară de ministru al Afacerilor Externe, dar și în postura actuală de Prim-ministru a făcut cel mai mult pentru ”apropierea Moldovei de UE prin dialogul purtat în exterior”.

De asemenea, Premierul Leancă este cel care urmează să reprezinte Moldova la summit-ul de la Vilnius, unde se planifică parafarea Acordului de Asociere, dar și a Acordului de creare a zonei economice libere cu UE.

În aceeași ordine de idei, președintele Parlamentului, Igor Corman și-a adus aportul pe linie parlamentară pentru susținerea vectorului european al Moldovei. Anume Corman este inițiatorul Declarației Parlamentului pentru integrare europeană, care a fost discutată chiar cu două zile înainte de mitingul petrecut la 3 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?