Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Google va fi amendată cu o sumă record

20 iul. 2018,, 00:01   Ştiinţă şi IT
2951 0

Comisia Europeană va amenda compania Google cu o sumă record de 4,3 miliarde de euro (cinci miliarde de dolari) din cauza sistemului său de operare Android, relatează Reuters, citînd o sursă anonimă.

Potrivit Reuters, Comisarul pentru Competiţie, Margrethe Vestager, va confirma miercuri amenda, în cadrul unei conferinţe de presă, de miercuri, motivul poziţia dominantă a sistemului de operare Android, care echipează în prezent în peste 80% din smartphone-urile existente la nivel global, scrie Mediafax.

Google a mai fost amendată şi anul trecut de către Comisie, cu 2,4 miliarde de dolari, datorită serviciului său online de căutare a cumpărăturilor.

Suma pe care Google ar putea s-o plătească nu ar fi, însă, şi cea mai mare pe care companie americană din domeniul IT ar trebui să o achite în urma unei anchete a Comisiei Europene. Recordul este deţinut de Apple, care trebuie să returneze Uniunii Europene în taxe suma de 15,4 miliarde de dolari - cea mai mare parte a acestei sume urmînd a merge către Irlanda.

Alte companii americane din domeniul IT care au mai primit amenzi sînt Microsoft, amendată de două ori cu aproximativ 1,4 miliarde de euro, compania Intel, care a primit o amendă de 1 miliard de euro, sau Facebook, cu o amendă de 110 milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?