X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Condiţiile în care copiii din Chişinău îşi petrec timpul liber (VIDEO)

22 iul. 2018,, 10:10   Capitala
3984 0

Asociația „S.O.S. Minor” continuă să identifice adevăratele probleme ale capitalei de pe urma cărora au de pătimit în primul rînd copiii şi caută căi de soluționare a acestora

Președintele Asociației Eugen Balţat împreună cu echipa sa a depistat pe strada Academiei din capitală un teritoriu, pe care zilnic zeci de copii se joacă, doar că aceştia o fac în lipsa unor condiţii decente. Balţat spune că pentru a transforma acest teritoriu într-un adevărat teren de fotbal nu e nevoie de nimic altceva decît de dorinţă şi un pic de muncă.

„În spatele meu vedeţi un teren, unde copiii de la 4 și pînă la 9 ani joacă fotbal. Acestea nu sînt cele mai bune condiții pentru joc. Nu e nevoie de multa muncă, doar să fie instalate cîteva porți”, a subliniat Balțat.

Preşedintele Asociaţiei „S.O.S. Minor” mai spune că pe majoritatea terenurilor de joacă pentru copii sînt insuficiente tobogane, ceea ce îi împiedică să-şi petreacă timpul vesel şi cu folos pentru sănătate. Drept exemplu, serveşte terenul de joacă din sectorul Centru, care, potrivit lui Balţat, este vizitat zilnic de sute de copii, care stau uneori „în rînd”, pentru a putea să se dea pe tobogan.

„Pe acest teren de joacă vin practic 200 de copii zilnic, iar un singur tobogan este, desigur, puțin pentru atîția copii. Așa că va fi binevenit să mai fie instalate cîteva pentru ca toți copiii să se poată juca în voie”, a spus Eugen Balţat.


Asociația „S.O.S. Minor” îşi propune pe viitor să întocmească o listă cu priorităţi, pe care o va înainta Consiliului municipal Chişinău pentru soluţionarea cît mai grabnică a acestora.

Împreună cu șeful Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Ivan Burdiumov, a fost luată decizia de a fi instalate porţile și un gard european în jurul terenului pentru un mini-fotbal, iar terenul de joacă să fie suplimentat cu tobogane și leagăne.

Potrivit „S.O.S. Minor”, în capul mesei trebuie să stea siguranţa copiilor, şi nu propriile interese.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?