Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Nu sîntem speriaţi de întoarcerea acasă a muncitorilor migranţi - Valeriu Lazăr

29 oct. 2013,, 14:33   Societate
4208 5
Foto: noi.md
"Nu sîntem speriaţi de întoarcerea în Moldova a muncitorilor migranţi, deoarece avem nevoie de ei acasă, cu toate că ţara nu este pregătită 100% pentru întoarcerea acestora". Aceasta a fost opinia expusă marţi, la prezentarea ediţiei a 10-a a publicaţiei trimestriale de analiză economică "Tendinţe în Economia Moldovei",de către Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul a menţionat că "Moldova are ce oferi muncitorilor, şi anume, 10 mii de locuri de muncă la întreprinderile care urmează să fie deschise".

"Indiferent de posibilităţile oferite migranţilor moldoveni, care se află în Rusia, aceştia puţin probabil că se vor întoarce în Moldova. Chiar dacă lucrările de construcţie a unei clădiri se vor termina, acolo mai există şi altele", consideră ministrul.

Acesta a opinat că "în perioada electorală din RM investitorii sînt în permanenţă precauţi, dar indiferent de aceasta, statul va continua să investească în diferite proiecte şi va continua să încerce să atragă cît mai mulţi investitori, obţinînd încrederea acestora".

"Ministerul deţine date puţin diferite despre situaţia economică din ţară, spre deosebire de datele optimiste care sînt prezentate în publicaţie", a spus ministrul, menţionînd că "indiferent de aceasta, statul va continua să dezvolte economia ţării şi să asigure populaţia cu locuri de muncă".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?