X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova vor fi liberalizate unele operațiuni valutare

28 oct. 2013,, 10:35   Economie
3961 0
Foto: noi.md
În Republica Moldova vor fi liberalizate unele operațiuni valutare, care de acum încolo vor putea fi efectuate fără permisiunea Băncii Naționale a Moldovei, transmite NOI.md. Amendamentele respective la Legea privind reglementarea valutară au fost elaborate de BNM și prezentate pentru consultări publice. Astfel, vor fi liberalizate operaţiunile valutare supuse autorizării de BNM (cu unele excepţii) în sumă de pînă la 10 mii de euro (sau echivalentul lor).

Totodată,proiectul de lege prevede liberalizarea totală a operaţiunilor cu instrumente financiare străine care se efectuează de băncile licențiate și instituțiile cu activitate reglementată și supravegheată de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), cum ar fi societățile de asigurări, societățile de investiții, organizațiile de microfinanțare etc.

Liberalizarea în cauză este posibilă datorită faptului că activitatea structurilor respective se află sub supravegherea și controlul, inclusiv din punctul de vedere al normelor prudenţiale, din partea organelor de stat abilitate cu atribuţii de reglementare, supraveghere şi control (BNM şi CNPF), precum şi datorită îmbunătăţirii cadrului legal existent, inclusiv în contextul armonizării cu standardele Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?