X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Tiraspol: Situația în preajma barajului hidrocentralei de la Dubăsari se tensionează

26 oct. 2013,, 02:42   Politică
15081 6
Foto: noi.md
Partea moldovenească în mod unilateral a plasat un post mobil al poliției de frontieră în imediata apropiere a barajului hidroenergetic Dubăsari. Delegația transnistreană în Comisia Unificată de Control insistă din nou asupra monitorizării urgente a tuturor posturilor amplasate în zona de securitate și includerii lor în schema generală a controlului în cadrul operațiunii de menținere a păcii.

Potrivit "Novii Reghion", așa spune declarația reprezentanților Transnistriei în cadrul CUC.

Ei subliniază că postul a apărut pe baraj după alte acțiuni ale autorităților moldovenești – anterior a fost amplasată o rulotă suplimentară a controlului migrațional de frontieră și s-au efectuat lucrări de amenajare a postului migrațional. Colaboratorii de poliție aflați la barajul centralei hidroelectrice de la Dubăsari erau înarmați. Toate acestea s-au făcut fără acordul CUC și a Comandamentului militar comun al forțelor de menținere a păcii.

După cum se specifică, postul adiacent barajului a început să funcționeze marți. La Tiraspol se crede că consolidarea infrastructurii posturilor moldovenești poate doar destabiliza situația în zona conflictului moldo - transnistrean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?