X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu promite o evaluare corectă la examenele de BAC

24 oct. 2013,, 15:50   Societate
6649 7
Foto: noi.md
”Examenele de bacalaureat din anul viitor vor fi și mai dure, decît în anul 2013”, a declarat ministrul Educației, Maia Sandu, în cadrul unui live-chat pe site-ul Moldova Curată. „Vom folosi iarăși camerele de supraveghere la BAC și vom întreprinde și alte măsuri care să ne permită să organizăm o evaluare corectă”, a precizat Maia Sandu, fără a oferi mai multe detalii.

Ministrul Educației a menționat, de asemenea, să revină la subiectul micșorării vacanțelor elevilor. „Îmi pare rău că a trebuit să micșorăm vacanța în acest an și să supărăm atîta lume. Problema este că Legea învățămîntului în vigoare prevede 35 de săptămîni pentru durata procesului de studii și, pînă schimbăm legea, trebuie să ne conformăm. Dar, în contextul discuțiilor pe marginea proiectului Codului Educației, o să revenim la acest subiect”, a promis oficialul.

Totodată, Maia Sandu a subliniat că inițiativa autorităților găgăuze de a înlocui cursul de „limbă și literatură română” cu cel de „limbă și literatură moldovenească” este ilegală, de aceea ministerul nu va putea elibera acte de studii de absolvire a instituțiilor de învățămînt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?