X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Unde joacă moldovenii, răsună în toată Canada! (VIDEO)

25 iun. 2018,, 18:45   Societate
3678 0

Metropola canadiană Montreal a vibrat, la 22 iunie, în ritmurile dansului popular moldovenesc în spectacolul inedit “Unde joacă moldovenii”

Concertul Ansamblului de dansuri populare moldovenești “VATRA” Montreal a reunit circa 140 de dansatori cu diverse vîrste și reprezentanți ai diferitor etnii prezente în societatea multiculturală canadiană. Spectacolul a readus, în inimile fiecărui artist și spectator, dorul pentru casa parintească, tradițiile, melodiile duioase și dansurile populare.

Talentul, pasiunea și contribuția semnificativă în dezvoltarea artei coregrafice, păstrarea și promovarea identității și culturii naționale peste hotarele Moldovei a echipei care a participat la pregătirea și regizarea spectacolului au fost înalt apreciate și de Guvernul Republicii Moldova. Diplome de gradul I, semnate de Prim-ministru al Republicii Moldova Pavel Filip, au fost înmînate de către Ambasadorul Republicii Moldova Ala Beleavschi, coregrafului și directorului artistic Irina Chirca și Ansamblului de dansuri populare moldovenesti “VATRA” Montreal.

Un sentiment de profundă mîndrie și admirație pentru comunitatea de moldoveni din Canada, care promovează și cultivă, cu dedicație, farmecul bogatei moșteniri culturale și al frumoaselor tradiții ale plaiului nostru!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?