Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cele mai bune modalități de a arde multe calorii fără exerciții fizice

24 iun. 2018,, 20:15   Societate
2376 0

Consumul de energie a organismului poate fi sporit și fără exerciții fizice. Acest lucru este confirmat și de oamenii de știință.

1. Menținerea unei temperaturi scăzute în încăpere

Încercați să mențineți o temperatură răcoroasă în cameră, în special în timpul somnului, și mai des să ieșiți la aer curat. Frigul crește cantitatea de grăsime brună – un tip de țesut adipos care consumă energie pentru a încălzi corpul. Oamenii de știință au descoperit că la adulți, 50-100 g de grăsime brună mărește consumul de energie cu 150-300 de calorii pe zi.

Studiul „Brown adipose tissue improves whole-body glucose homeostasis and insulin sensitivity in humans” din 2014 a demonstrat că în prezența grăsimilor brune, o perioadă lungă de ședere (5-8 ore) într-o cameră rece crește semnificativ consumul de energie, accelerează utilizarea glucozei în organism și crește sensibilitatea la insulină.

2. Șezutul pe podea


Dacă vă uitați la televizor pe podea, și nu pe canapea sau în fotoliu, se încordează un număr mai mare de mușchi pentru a menține corpul într-o anumită poziție. De asemenea, multă energie se cheltuiește pentru așezarea pe podea și ridicarea de pe ea.

Pe lîngă pierderea caloriilor, așezarea pe podea îmbunătățește flexibilitatea, tonusul muscular și ținuta.

Corpul nostru este adaptat pentru a efectua o așezare deplină, iar omul modern o efectuează doar pe jumătate. Ca urmare, pierdem treptat flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor.

Întorcînd întreaga gamă de mișcări, vă veți îmbunătăți ținuta, veți susține flexibilitatea mușchilor și a tendoanelor și vă veți prelungi chiar și viața. Un studiu al oamenilor de știință brazilieni din 2012 a arătat că incapacitatea de așezare jos și de ridicare fără ajutorul mîinilor mărește riscul de deces la bătrînețe.

Așezat pe podea, puteți viziona televizorul, vorbi la telefon, citi o carte sau chiar lua cina.

3. Plimbările sub muzică dinamică

Studiul „Effects of rhythmical and extra-rhythmical qualities of music on heart rate during stationary bike activities”, efectuat de oamenii de știință italieni în 2016, a constatat că, în timpul ascultării muzicii ritmate, crește ritmul cardiac.

Dacă nu puteți efectua antrenamente de tip cardio, atunci pur și simplu mergeți după muzică dinamică, spre exemplu, la muncă sau la magazin. Astfel vă veți deplasa mai repede și veți cheltui mai multe calorii.

4. Obținerea de noi cunoștințe

Într-o stare calmă, creierul consumă aproximativ 420 kcal pe zi și utilizează aproximativ 60% din toată cantitatea de glucoză din organism. Iar în timpul activității mentale active, consumul de calorii crește și mai mult.

Mai multe experimente britanice „WATCH: Here’s How Thinking Hard CAN Make You Burn Calories” au arătat că rezolvarea problemelor complexe crește consumul de glucoză.

Iar studiul „A metabolic measure of mental effort” din 2004 a demonstrat că nivelul de glucoză s-a modificat ca răspuns la îndeplinirea testului Strupa, care a necesitat o concentrație ridicată. În plus, oamenii de știință au observat relația dintre nivelul glucozei și acuratețea răspunsurilor. Astfel, cu cît oamenii sînt mai concentrați, cu atît creierul consumă mai multă energie.

Pentru a arde mai multe calorii în timpul activității mentale, sarcina ar trebui sa fie provocatoare și interesantă. Numai în acest fel se poate menține un grad ridicat de concentrare.

Vestea bună este că, cu cît antrenăm mai mult creierul, cu atît el consumă mai multe calorii.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că nicio activitate mentală nu poate fi comparată cu exercițiile fizice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?