X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mozaicul de pe sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova, în stare jalnică (FOTO)

23 iun. 2018,, 15:11   Capitala
4606 1

Mozaicul realizat de Aurel David pe clădirea în care își are sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova se află într-o stare jalnică.

Mai mult decît atît, dacă autoritățile locale nu vor interveni, atunci această operă de artă riscă să nu mai poată fi salvată.

Potrivit lui Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, el a făcut mai mulți ani la rînd demersuri către autoritățile publice locale pentru a încerca să salveze mozaicul, însă de fiecare dată a primit același răspuns - „Nu avem bani!”.

„Am făcut mai multe demersuri la Primărie, dar și la Direcția arhitectură și urbanism, însă de fiecare dată ni s-a spus că nu sînt bani pentru a se încerca măcar salvarea acestui mozaic”, a relatat Arcadie Suceveanu, intervievat de Noi.md.

Am încercat să luăm legătura și cu reprezentanții Primăriei pentru a le cere o opinie, însă nu ni s-a răspuns la telefon.


Ion Ștefăniță, directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, a specificat pentru portalul nostru de știri că, în acest an, în bugetul municipal nu au fost prevăzuți bani pentru restaurarea monumentelor din capitală.

„Pentru anul 2019 avem un proiect prin care ne-am propus să obținem finanțare din partea autorităților locale pentru a reabilita și ilumina 20 de mozaicuri cu statut protejat din Chișinău”, a afirmat Ștefăniță.

De menționat că moizaicul „Vînturile-valurile”, realizat de Aurel David pe clărirea Uniunii Scriitorilor din Moldova a fost făcută în anul 1974. Timpul și-a lăsat amprenta asupra acestuia, astfel că în prezent lucrarea se află într-o stare deplorabilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?