X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Apar noi detalii ale implicării lui Platon în Landromatul rusesc

23 iun. 2018,, 08:41   Societate
4137 0

Apar noi detalii care demonstrează implicarea lui Veaceslav Platon, în spălătoria rusească.

Jurnaliștii de la rise.md au scris că acesta a spălat din Rusia prin mijlocitori sume impresionante de bani, dar și a cerut prin judecată în Ucraina dreptul de proprietate asupra unor companii din țara vecină.

Acum opt ani, compania Vizalot Limited din Bahamas s-a oferit să achite o datorie fictivă de 200 de milioane de dolari unei firme fantomă din Marea Britanie. În calitate de fidejusori au figurat două companii din Rusia și moldoveanul Valentin Ceban. Acesta a fost inclus în schemă de Platon, doar ca procesul de judecată să aibă loc în țara noastră.

Astfel, un an mai târziu, magistratul Igor Vornicescu de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a emis o ordonanță prin care a dispus încasarea datoriei în favoarea firmei britanice Ronida Invest. Banii urmau să fie primiţi de la compania din Bahamas, dar în realitate suma a fost achitată de firmele din Rusia.

Acum doi ani, Valentin Ceban figura drept director și acționar al companiei Vizalot Limited din Bahamas. Acesta le-a spus jurnaliștilor de la rise.md că nu cunoaște nimic despre această firmă. Întrebat dacă are legături cu Veaceslav Platon, Valentin Ceban a menționat că nu vrea să răspundă la această întrebare.


În același timp, rise.md mai scrie și despre un alt interpus - Oleg Cervatiuc, care la fel figurează în calitate de proprietar și director al unei companii din Bahamas Plani Limited.

Firma a fost implicată în cadrul unor procese de judecată din Ucraina privind dreptul de proprietate asupra unor companii ucrainene.

În 2013, Oleg Cervatiuc a fost ales ca rezervă a Consiliului de Administrație a băncii Victoriabank, controlată atunci de Platon. El a fost prezentat ca șef al departamentului economico-financiar al firmei "Stafinserv", la care fondator și administrator este Aliona Stașevskaia, una dintre persoanele de încredere ale lui Platon.

Raiderul numărul unu din CSI a fost condamnat la 30 de ani de puşcărie de prima instanţă în două dosare: unul pentru frauda bancă de la Banca de Economii, iar celălalt pentru tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi dare de mită. Recent, portalul zeppelin.md a scris că Veaceslav Platon este arhitectul Laundromatului și Miliardomatului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?