X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Decizia motivată privind invalidarea mandatului lui Năstase (DOC)

22 iun. 2018,, 17:40   Politică
4715 1

Decizia motivată prin care au fost anulate alegerile locale din 3 iunie pentru funcția de primar general al Capitalei a ajuns în posesia redacției Deschide.MD.

Potrivit documentului, Judecătătoria Curții de Apel din Capitală a decis să mențină decizia primei instanțe

Totodată în decizie este menționat că poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în decurs de o zi.

Amintim că ieri Curtea de Apel Chişinău a menținut hotărîrea Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile. Decizia a fost pronunțată joi seara, 21 iunie, în timp ce în fața instanței, dar şi în fața Primăriei, simpatizanții lui Andrei Năstase protestau cerînd validarea mandatului primarului ales. Andrei Năstase a declarat, după pronunțarea hotărîrii, că judecătorii au executat o comandă politică, iar comanditarul este Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat.

Tot aseară, Andrei Năstase a declarat presei că asistăm la un un proces al absurdului şi se vede cu ochiul liber că e vorba de o crimă împotriva locuitorilor orașului Chişinău, a suburbiilor, împotriva capitalei şi a Republicii Moldova, a democrației. Potrivit lui, este vorba despre o flegmă dată de justiția controlată, iar judecătorii, pe care îi consideră criminali, au mințit și au trișat încă din debutul ședinței.


Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău în seara zilei de 19 iunie. În decizia motivată a hotărîrii se menționează că atît Andrei Năstase, cît și contracandidatul său, Ion Ceban, au făcut agitație electorală în ziua alegerilor, acțiune inadmisibilă potrivit Codului Electoral. Ambii candidați, prin intermediul live-urilor pe rețelele de socializare au îndemnat alegătorii să iasă la vot. Chiar dacă nu au menționat cu cine anume să voteze, instanța a decis că aceste acțiuni au avut un impact semnificativ asupra opțiunii alegătorului.

În consecință aseară au continuat protestele organizate de PPDA, PAS și PLDM în fața primăriei Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?