X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Oamenii de știință avertizează cu privire la posibilele puternice erupții pe Soare

19 oct. 2013,, 02:50   Ştiinţă şi IT
4650 0
Foto : zaberaj.ru
Oamenii de știință nu exclud posibilitatea apariției de erupții solare puternice, în ciuda faptului că acum astrul trece printr-un ciclu de activitate redusă, relatează directorul Institutului de magnetism terestru, ionosferă și propagare a undelor radio, Vladimir Kuznețov.

"În trecut, cele mai puternice evenimente extreme ( erupțiile solare ) nu aveau loc în ciclurile solare cu mare activitate, ci în ciclurile solare sub medie. Așa cicluri ca cel actual. Prin urmare, este posibil ca și în acest ciclu, de asemenea, să se producă careva eveniment. Ele sînt dificil de prezis, sînt rare, dar consecințele pot fi foarte grave", - a spus Kuznețov, la o conferință de presă la Moscova, pe 17 octombrie.

El a amintit că anterior erupțiile solare au dus la încălcări grave ale activității umane, în special, evenimentele din secolul XX, a fost cauza penelor de curent în orașele mari, la centralele nucleare și provocau aurore boreale chiar în regiunile ecuatoriale ale planetei.

Kuznețov a declarat că erupțiile solare și furtunile magnetice afectează și activitățile umane în spațiu, inclusiv funcționarea grupurilor de nave spațiale orbitale, funcționarea dispozitivelor, și pot provoca, de asemenea, căderea lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?