Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Parlamentul a VOTAT pentru interzicerea transmisiunii ON-LINE a ședințelor de guvern

18 oct. 2013,, 14:22   Politică
3399 0
Foto: noi.md
Deputații au votat în primă lectura Proiectul de lege privind interzicerea transmisiunilor on-line a ședințelor de guvern. Executivul însă va fi obligat să publice toate proiectele înainte de începerea ședințelor. Deputații din Coaliția de Guvernare Pro-Europeană au votat pentru acest proiect, chiar dacă opoziția și liberalii s-au opus vehement adoptării proiectului.

În cadrul ședinței parlamentului, președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a declarat că astfel membrii cabinetului de miniștrii vor putea dezbate toate subiectele de pe ordinea de zi, fără ca să se facă mult show, ca în cazul ședințelor on-line.

În același timp, deputata comunistă Inna Șupac s-a opus proiectului, menționînd că din lipsă de transparență, de care dă dovadă actuala guvernare, numărul cetățenilor care pledează pentru integrarea europeană a Moldovei este în scădere.

La rîndul lor, deputații liberali susțin că ședințele închise ale guvernului reprezintă o acțiune antieuropeană. “Pe timpul lui Stalin, pe timpul lui Voronin ședințele nu erau on-line. Cînd liberalii au revenit, am hotărît să reparăm greșeala, dar voi doriți să reveniți la practicile voroniene”, a spus deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a calmat spiritele, declarîd că, din cauza ședințelor on-line, mulți funcționari stau și ascultă ședințele, dar nu se ocupă de activitatea pe care o au.

După circa o oră de discuții, proiectul a fost votat în prima lectură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?