X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

A fost lansată harta online „Drumuri bune pentru Moldova”

21 iun. 2018,, 14:57   Societate
8088 0

Ministerul Economiei și Infrastructurii a lansat astăzi harta online „Drumuri bune pentru Moldova”, care poate fi vizualizată pe site-ul www.drumuribune.md.

Astfel, cetățenii vor avea posibilitatea să vizualizeze, în regim online, informația actualizată despre lucrările de reabilitare și construcție a drumurilor naționale și locale, în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, informează Noi.md.

Harta conține informații actualizate pentru fiecare raion despre volumul lucrărilor ce trebuie realizate, la ce etapă de implementare este proiectul, cîte tronsoane de drum au fost restaurate, sînt în lucru sau urmează să fie reparate, care este volumul investițiilor, tipul lucrărilor efectuate etc.

Prezent la evenimentul de lansare a portalului, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că această hartă va asigura transparența la fiecare etapă de implementare a programului „Drumuri bune pentru Moldova”, de la proiectare pînă la darea în exploatare a drumurilor reparate.

„Proiectul este foarte mare, este o provocare atît pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii, cît și pentru companiile care au cîștigat licitațiile. De ce este o provocare? Pentru că avem mult mai multe drumuri decît erau pînă acum în gestiunea Administrației de Stat a Drumurilor, avem foarte multe proiecte mici pe tot teritoriul Republicii Moldova și trebuie să fim în același timp peste tot. Am elaborat această hartă pentru că ne dorim ca cetățenii să aibă acces la informații din prima sursă despre ce se întîmplă în cadrul proiectului”, a afirmat Chiril Gaburici.


Informația de pe site-ul www.drumuribune.md este actualizată de cinci ori pe zi. „Pe prima pagină sînt publicate datele generale despre proiect – volumul investițiilor, lungimea drumurilor, numărul de tronsoane, dar și informațiile pentru fiecare raion. Pe pagina a doua sînt prezentate toate lucrările realizate și tipul acestora, pentru fiecare porțiune de drum reparată. Pe cea de-a treia pagină sînt informații despre drumurile finalizate, aflate în lucru sau planificate. Tot aici sînt și datele preconizate pentru darea în exploatare a drumurilor”, a explicat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

La final, ministrul a îndemnat cetățenii să se implice activ în procesul de construcție și reparație a drumurilor, astfel încît să avem drumuri de calitate și durabile. „Locuitorii din sate și orașe să ne informeze cînd vor vedea nereguli, iar noi vom interveni. Antreprenorii implicați în procesul de reabilitare a drumurilor să respecte planul lucrărilor stabilit și să îndeplinească cerințele înaintate”, a reiterat Chiril Gaburici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?