Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Douăzeci de persoane cu dizabilități locomotorii au primit cărucioare

21 iun. 2018,, 15:00   Societate
3018 0

20 de cărucioare fotoliu ajustate pentru fiecare beneficiar individual au fost repartizate persoanelor, care necesită dispozitive pentru deplasare.

Acestea reprezintă o donație în cadrul proiectului implementat de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova” și organizația de binefacere “LDS Charities.Inc”, SUA cu sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, în perioada 19-21 iunie, 22 de tehnicieni și terapeuți, din cadrul Direcțiilor de Asistență Socială municipale și raionale și președinții Asociațiilor pentru persoanele cu dizabilități teritoriale au fost instruiți de către patru medici din SUA și Germania, în procesul de evaluare, ansamblare și ajustare a cărucioarelor fotoliu pentru fiecare solicitant individual și au primit certificate internaționale, ce le vor permite să evalueze și repartizeze cărucioarele fotoliu.

De la începutul anului, circa 100 de cărucioare au fost repartizate persoanelor cu dizabilități, iar pînă la sfîșitul anului vor beneficia de cărucioare încă 615 persoane.

Conform datelor Centrului Republican Experimental, Protezare Ortopedie și Reabilitare, circa 1200 de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor sînt la evidență pentru a fi asigurați cu cărucioare fotolii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?