Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opoziția cere audieri: „Mîine, poimîine hoții vor ajunge în Parlament”

21 iun. 2018,, 10:35   Politică
2750 5

Reprezentanții formațiunilor de opoziție au cerut astăzi organizarea audierilor parlamentare privind evoluția anchetei în dosarul furtul miliardului, notează Noi.md.

Propunerea de a-i audia la acest subiect pe guvernatorul Băncii Naționale, procurorul general și directorul CNA au înaintat-o socialiștii, inițiativa fiind susținută de liberali și liberal-democrați.

„Au trecut patru ani de la acea fraudă de proporții, dar așa și nu avem o informație concretă cine a sustras banii, cînd vor fi recuperați. Unii apreciază compania Kroll ca fiind o bandă de escroci. Trebuie să cunoaștem adevărul”, a declarat deputatul PSRM Vladimir Țurcan.

Și deputații liberalii au cerut ca autoritățile competente să facă lumină în acest dosar, care ne-a făcut vestiți în toată lumea, după cum a menționat Lilian Carp. „1/3 din PIB-ul țării a fost furat într-o lună. Uneori am impresia că hoții se acuză între ei care a furat mai mult. Trebuie să ne informăm cel puțin cum decurge recuperarea banilor. Poporul trebuie să cunoască cine sînt hoții în țara asta, pentru că mîine, poimîine o să ne trezim cu ei în Parlament”, a punctat el.

La rîndul său, deputatul PLDM Iurie Țap a amintit despre angajamentul asumat de guvernarea de la Chișinău în memorandumul semnat cu UE privind necesitatea finalizării anchetei și recuperării banilor.


„Anual, pentru deservirea acestei datorii, din buget se achită peste 600 de milioane de lei, ceea ce afectează grav starea cetățenilor Moldovei. Putem spune că se încearcă a acoperi această fraudă bancară, care a afectat grav, pentru mult timp înainte, starea de lucruri în R. Moldova”, a remarcat Țap.

În ciuda argumentelor aduse de opoziție, majoritatea parlamentară a respins propunerea de organizare a audierilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?