Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Judecătoarea care nu a validat alegerile a obligat şi restabilirea în funcție a lui Gamrețchi

20 iun. 2018,, 11:45   Politică
9025 4

Rodica Berdilo care nu a validat mandatul lui Andrei Năstase este aceeași judecătoare care a obligat anterior Primăria Chișinău să-l repună în funcție pe Igor Gamrețchi.

Rodica Berdilo are o experiență în sistem de doi ani. Aceasta a fost numită în funcție la 23 mai 2016, prin decretul fostului președinte Nicolae Timofti. Începînd cu 31 mai 2016 aceasta a fost suspendată din funcţia deţinută, pe perioada aflării în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la atingerea vîrstei de 3 ani. Rodica Bertilo a revenit în funcție la 25 octombrie 2017.

În iunie curent, Rodica Berdilo a fost vizată într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice, drept magistrata care a făcut dreptate pentru doi foști procurori care s-au judecat cu statul pentru pensii mai mari. Respectiv, în februarie curent, Berdilo a obligat Casa Națională de Sigurări Sociale să recalculeze pensia ex-procurorului Isai Sîrcu, care este soțul judecătoarei CSJ Iulia Sîrcu și a ex-procurorului Gheorghe Nogai.

La sfîrșitul lunii ianuarie, Curtea Supremă de Justiție i-a permis lui Igor Gamrețchi să ocupe funcții publice, lucru care i s-a interzis inițial, cînd a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?