Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Bloggerul care i-a insultat pe locuitorii Chișinăului a fost reținut

20 iun. 2018,, 12:19   Externe
3027 2

Bloggerul Ilia Varlamov a fost reținut la Volgograd, lucru despre care acesta a scris în tweetul său. Marți, 19 iunie, Varlamov a scris că la Volgograd nu a fost lăsat mult timp de către ofițerul FSB să intre în gară.

Potrivit acestuia, ofițerul FSB l-a amenințat cu reţinerea și "l-a sfătuit să nu-şi caute drepturile și să-l asculte doar pe el", transmite publika.md cu referire la tvrain.ru. "Am insistat că mă voi supune legislației. Angajatul FSB-ului mi-a propus să discutăm despre mărirea vîrstei de pensionare. Pe această notă ne-am și despărţit. Eu m-am dus să filmez Gara", a povestit Varlamov. El a povestit, de asemenea, că polițistul din Volgograd a încercat să-l împiedice să filmeze, invocînd faptul că bloggerul a realizat fotografii cu "echipament profesional".

„Veţi filma acum, iar apoi, ocolind legislația, puteți plasa pe rețele sociale, îmbogățindu-vă, respectiv, pe această cale", a citat Varlamov cuvintele polițistului. Mai tîrziu el a anunțat că se află la Poliție. Potrivit lui, doi ofițeri ai FSB-ul "discută cu el". După 10 minute el a povestit că a fost eliberat, după "conversația de profilaxie”. „Am fost întrebat dacă nu am filmat vreun pod în Crimeea", a comunicat el.

Varlamov a vizitat Chișinăul în toamna anului 2017. El a criticat aspru capitala pe Internet, dar și într-un interviu pentru o sursă mass-media. Ilia Varlamov a numit capitala "urîtă și neîngrijită", comparînd-o, totodată, cu Mahacikala. Mulți locuitori ai municipiului Chișinău s-au simțit ofensați de această atitudine a lui față de oraș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?