Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Ce crede Voronin despre tergiversarea validării mandatului lui Năstase

19 iun. 2018,, 10:10   Politică
8625 1

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin, nu exclude că procesul de validare a mandatului de primar general de Chișinău este tergiversat anume pentru a se intra în ultimul an pînă la alegerile locale generale.

Totuși, șeful comuniștilor se arată convins că Andrei Năstase va fi învestit în funcție și că toată această „telenovelă” are menirea să îi încerce nervii. „O adevărată casă de nebuni”, a declarat Voronin.

„Pe 14 iunie 2015 au avut loc alegeri locale. Azi a rămas un an pînă la expirarea mandatului tuturor aleșilor locali. Ăsta poate fi un motiv. Ei sînt naivi și vor să se facă un an ca să nu mai poată fi organizate alegeri. O altă cauză e că poate cineva vrea să-i încerce mușchii lui Năstase cu acest joc dea nevalidarea. Eu sînt sigur că mîine-poimîine îi vor valida mandatul, dar iată acum vedem acest joc pe nervi”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Referindu-se la constestările socialiștilor, liderul PCRM le-a calificat drept absurde.

„Acest scenariu în general e absurd, că socialiștii s-ar fi adresat cu plîngeri că s-ar fi încălcat legislația. Contestațiile se înregistrează în ziua alegerilor, nu a doua zi și trebuie să fie documentate cu probe, video, acte etc. A doua zi mulți se pot trezi că ceva nu le convine că au pierdut alegerile”, a mai adăugat Voronin.


Amintim că joi, 21 iunie, este termenul limită de validare a alegerilor locale noi din 3 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?