X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

SUV-ul Skoda Kodiaq RS a stabilit un record pe Nürburgring

14 iun. 2018,, 13:40   Ştiri Auto
3722 0

Leonid Popov, DRIVE

Ieri cehii au anunțat un record pe Nürburgring, stabilit de modelul Skoda Kodiaq RS, care încă nu a fost prezentat. Data trecută am făcut o relatare detaliată despre pilotul – „Regina Circuitului de Nord” – Sabine Schmitz. Iar astăzi însăși Sabine și compania au povestit despre performanța obținută: un circuit foarte complicat cu lungimea de 20,832 km, supranumit neoficial „Iad verde”, a fost parcurs în 9:29.84 minute. Impresionant, nu? Apropo, este cel mai bun timp pe lume înregistrat de un SUV cu șapte locuri. Anume acesta este recordul obținut de Kodiaq RS.

„Îmi place să conduc prin Nürburgring ceva neobișnuit. Eu chiar am condus aici un camper, a mărturisit Sabina. Am crezut că îmi va fi greu să conduc un SUV cu șapte locuri. Un centru de greutate înalt… Circuitul de Nord este unul dintre cele mai complicate. Să faci mașina să circule la limită este un lucru greu. Dar de la bun început mi-a fost comod să conduc inovația.”



Și apoi cehii au publicat secvențele video cu trecerea Circuitului de Nord de către un nou RS. „Mașina este ușoară și comodă în control, fiind o versiune completată de uzină. Fără frîne speciale sau ceva de acest gen...”, asigură pilotul.
Autorii SUV-ului au dezvăluit, în același timp, cîteva detalii despre mașină. După cum am presupus, inginerii au echipat Kodiaq-ul, în versiunea RS, cu un bi-turbo diesel 2.0 BiTDI Volkswagen, cu o capacitate de 239 CP. (cuplul încă nu a fost încă numit, trebuie să fie în jur de 500 Newton metri).
Judecînd după modelul apropiat Tiguan cu un motor similar, Kodiaq-ul va sprinta de la zero la o sută de km/h în 6,5-7,0 secunde. Dezvoltatorii vor dezvălui toate datele mai tîrziu. Modelul, de asemenea, este dotat cu o suspensie adaptivă DCC, schimbătorul regimului de deplasare Driving Mode Select, sistemul progresiv de direcţie și tracțiunea integrală. (totodată, nu s-a comunicat dacă Kodiaq RS va apărea ulterior cu motor pe benzină).
„SUV-ul Kodiaq RS arată sportiv și se comportă sportiv”, susține Sabina Schmitz.
František Drábek, unul dintre creatorii RS, a spus că, în timpul lucrărilor asupra modelului, acesta a fost ajustat pe mai multe drumuri de centură cunoscute. Și Sabina a precizat: „Recordul trebuia doborît pe o mașină disponibilă spre vînzare. În caz contrar, nu avea niciun sens. Vreau să le arăt oamenilor cît de bună este mașină pe care ei pot să o cumpere.”
Premiera mondială a modelului va avea loc în luna octombrie, la show-ul auto de la Paris.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?