X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un fost prim-ministru al României îi atribuie ex-președintelui Voronin “o vină”

15 oct. 2013,, 11:30   Politică
4515 7
Foto: rawstory.com
Fostul prim-ministru al României, liderul Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, îi atribuie fostului președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, vina că a insistat ca Republica Moldova să rămînă în afara orbitei europene. Despre aceasta a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă Mihai Răzvan Ungureanu.

„Vina pe care i-o atribui preşedintelui Voronin are două părţi. Prima – pentru că a ezitat, deşi în primele luni ale mandatului său, părea să înţeleagă ce miză enormă este pentru Republica Moldova, ce înseamnă, de fapt, să faci primii paşi pe drumul către Occident. Iar a doua vină este că a ţinut, a insistat ca Republica Moldova să rămînă în afara orbitei europene. Domnul Voronin nu a avut curajul să facă pasul. Scuza? E scuza ideologică. De fapt, nu a reuşit să fie bărbat de stat, nu a reuşit să fie decît un politruc mic de partid comunist de provincie. E păcat, pentru că, pe seama lipsei sale de hotărîre, s-a pierdut foarte mult timp”, a spus Ungureanu.

Oficialul roman susține că lucrurile în Republica Moldova se văd altfel decît cum le-a văzut ”domnul Voronin, în urmă cu cîţiva ani buni”. Asta deoarece, R. Moldova, astăzi, are mulţi cetăţeni care nu concep să fie altfel decît europeni.

“Republica Moldova merge, cu paşi mari, înaintea Ucrainei şi a altor state care sînt în Parteneriatul Estic. Unele dintre ele au făcut drumul înapoi – Armenia. Republica Moldova însă a preluat o parte din acquis-ul comunitar, a implementat în legislaţia naţională norme şi reguli europene, începe să fie sensibilă la temele europene, înţelege, la nivel politic, că este nevoie de Acordul de asociere, de Acordul de liber schimb, pentru că dau plămîni dezvoltării europene a ţării. În condiţiile acestea, şansa mare a Republicii Moldova, sigur, depinde de felul în care se mişcă clasa politică de la Chişinău”, a remarcat Mihai Răzvan Ungureanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?