X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cîrnaţi din România, interzişi pe piaţa europeană din cauza unui colorant controversat

8 oct. 2013,, 19:00   Externe
4059 0
Foto: dailybusiness.ro
Sistemul european de alertă alimentară (RASFF) a introdus pe lista produselor interzise în spaţiul comunitar, la sesizarea Italiei, un lot de cîrnaţi fabricaţi în România care conţin un colorant alimentar nedeclarat – E 129.

Notificarea privind lotul de cîrnaţi fabricaţi în România a fost introdusă pe 3 octombrie în Sistemul European Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (RASFF) la poziţia 18. Autorităţile europene au blocat astfel comercializarea în spaţiul comunitar a unui lot de cîrnaţi afumaţi din carne de porc, fabricaţi în România, care ar conţine colorantul E 129 (roşu allura) în proporţie de 1,2 mg/kg.

Autorităţile europene au luat această decizie la solicitarea Ministerului italian al Sănătăţii, care, conform site-ului de profil Il Fatto Alimentare, a transmis sesizări privind cîrnaţii suspecţi fabricaţi în România şi privind alte zece produse, două provenind din state membre UE - peşte din Spania care ar conţine mercur peste limită şi suc de mere din Suedia cu conţinut mare de sulfiţi.

Autorităţile din Italia nu au dezvăluit numele firmei care comercializa cîrnaţii suspecţi şi nici numele procesatorului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?