X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Epoca imperiilor internet

8 oct. 2013,, 10:18   Ştiinţă şi IT
2778 0
Foto: rus.apollo.lv
Oamenii de știință de la Universitatea Oxford au transpus pe hartă informațiile despre cele mai vizitate site-uri într-o serie de țări ale lumii. Rezultatul nu lasă nici o îndoială cu privire la "dominația" Google și Facebook, scrie Neue Zürcher Zeitung, dar există particularități regionale.

Autorii proiectului intitulat Age of Internet Empires (o aluzie la populara serie de jocuri de calculator Age of Empires) sînt Stefano De Sabbat și Mark Graham, colaboratori ai Institutului Internet, care ține de Universitatea Oxford. Baza statistică a hărții a fost preluată din baza de date Alexa potrivit situației la 1 iulie 2013.

Lider absolut este corporația Google: ea domină nu numai ca număr de utilizatori și numărul de țări în care motorul său de căutare este cel mai popular, dar, de asemenea, în mod constant se clasează pe locul al doilea în "imperiul" Facebook ( în parte datorită video hosting-ului Youtube). Facebook ocupă locul doi în clasamentul pe țări, însă după numărul de utilizatori rețeaua socială americană cedează motorului de căutare chinez Baidu (din cauză că China are cea mai mare audiență națională on-line).

Baidu întrece Google nu numai în China, dar și în Coreea de Sud. În Japonia și Taiwan domină versiunile locale Yahoo, în Kazahstan - mail.ru, în Belarus - "VKontakte", în Rusia - "Yandex", iar în teritoriile palestiniene , cele mai multe clicuri colectează portalul informațional "Al - Watan".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?