X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Masă rotundă cu Plahotniuc la Londra: ce probleme au fost abordate

26 mai. 2018,, 12:29   Politică
5198 11

Occidentul trebuie să-și focuseze atenția spre Republica Moldova, care depune eforturi pentru a ajunge în rîndul statelor libere.

Opinia a fost exprimată de mai mulţi experți internaționali în cadrul unei mese rotunde organizate de Institutul Regal de Servicii Unite, la Londra.

La eveniment a participat şi președintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a prezentat ultimele realizări ale guvernării de la Chișinău, dar și provocările pe care le are în faţă țara noastră.

"M-am simțit onorat de invitația pe care am primit-o și m-a bucurat mult faptul că am avut ocazia să prezint, în primul rînd, obiectiv situația politică și geopolitică în care guvernăm în Republica Moldova. În al doilea rînd, am avut ocazia să discutăm temele de interes național și regional, în special ce ține de situația transnistreană, de implementarea reformelor și, desigur, alegerile parlamentare din toamnă. În contextul ultimului punct, am ținut să menționez că strategia Partidului Democrat, imediat după alegeri, are un obiectiv, pe care o să-l respectăm neapărat și el ține de consolidarea relațiilor cu Vestul, de continuarea drumului de reformare și modernizare a Republicii Moldova, să mișcăm Republica Moldova în drumul nostru de dezvoltare spre lumea țărilor libere", a spus preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Directorul internaţional al Institutului Regal de Studii Unite, Jonathan Eyal, unul dintre formatorii de opinie din Marea Britanie, crede că Moldova merită o atenție sporită din partea occidentului, iar guvernarea de la Chișinău trebuie încurajată și sprijinită în implementarea reformelor.

"Este un an crucial pentru Moldova. Alegerile vor avea loc către finele anului și a venit momentul ca țări precum Marea Britanie să atragă mai multă atenție Republicii Moldova. Fără a interveni în treburile interne ale Moldovei, constatăm că economia își revine, guvernarea este mai bună din punct de vedere al standardelor de guvernare și este cert că autoritățile actuale sînt preocupate ca țara să meargă în direcția corectă", a spus Jonathan Eyal, directorul pentru Studii de Securitate Internaționale RUSI.

Evenimentul intitulat "Masă rotundă cu Vlad Plahotniuc: Republica Moldova și occidentul", organizat de unul din principalele think-thank-uri din Marea Britanie, a reunit formatori de opinie britanici, reprezentanți ai Ministerului de Externe de la Londra și ai corpului diplomatic acreditat în capitala Regatului Unit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?