Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ziua Vinului nu are un concept bine structurat – declarație

7 oct. 2013,, 11:26   Societate
2801 0
Foto: youtube.com
Sărbătoarea Ziua Națională a Vinului nu dispune de un concept pe plan organizatoric. De această părere este șefa Direcției relații externe din cadrul Primăriei Chișinău, Gabriela Ciumac, care a sugerat astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, că ar fi bine ca programul acestui eveniment să includă și manifestări cu tentă educativă, transmite NOI.md.

”Acele companii de vinuri care au fost prezente încearcă să facă din această sărbătoare un eveniment frumos, dar nu sînt ghidați de un concept bine structurat. Ar fi binevenite și workshop-uri despre modul în care se bea un vin, în ce pahare se toarnă, cum se servesc în funcție de tipul vinului și așa mai departe. Noi, care ne declarăm mari consumatori de vin, mai avem de lucrat la capitolul acesta. Chiar și în multe dintre restaurantele noastre nu se servește corect. În plus, este nevoie de o altă prestanță a acestui eveniment, să fie mai educativ sau să ne reprezentăm altfel decît o beție în piață”, a specificat Gabriela Ciumac.

În context, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a sugerat ca pe viitor Ziua Vinului și Hramul Orașului să fie organizate în comun. ”Pe viitor poate se ajunge la un concept integrat. Ziua Vinului și Hramul Chișinăului ar putea deveni puncte de atracții pentru turiști, dar pentru aceasta este nevoie de un concept nou. Trebuie de elaborat o istorie atractivă pentru acest vin al nostru, cum au făcut letonii în cazul cu pomul de Crăciun. Să încercăm pentru anul viitor să propunem un concept mai bun. Dacă vrem să ajungem undeva și cu Ziua Vinului, lucrurile trebuie deja gîndite la un alt nivel”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În acest sens, primarul de Chișinău a ordonat structurilor de resort implicate în organizarea și desfășurarea sărbătorii vinului să elaboreze rapoarte privind modul în care au decurs lucrările pe durata acestor două zile și idei privind îmbunătățirea situației pe viitor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?