X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Leancă: Anul viitor vinurile moldoveneşti vor fi în rînd cu cele franceze şi italiene

5 oct. 2013,, 13:33   Societate
3832 7
Foto: epochtimes-romania.com
În Piața Marii Adunări Naţionale din capitală se simte o atmosferă de sărbătoare. Festivităţile cu ocazia Zilei Nationale a Vinului sînt în plină desfăşurare. La deschiderea festivităților au fost prezenți preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi prim-ministrul Iurie Leancă, care au înmînat Marele Premiu în domeniul viti-vinicol companiei "Ampelos".

Prim-ministrul Iurie Leancă și-a exprimat speranţa că în anul viitor vinurile moldoveneşti vor apărea pe pieţele europene.

"Anul acesta a fost unul greu pentru vinificatori, dar guvernul face şi va continua să facă tot posibilul pentru a consolida imaginea Republicii Moldova ca ţară producătoare de vinuri de înaltă calitate, precum şi pentru a asigura accesul vinurilor autohtone la pieţe noi. Sînt convins că în anul viitor vinurile noastre vor fi alături de vinurile renumitelor branduri franceze şi italiene”, a declarat Leancă.

”Cultivarea strugurilor necesită grijă, timp, calitate şi standarde. Pînă la urmă această tradiţie defineşte cultura europeană. De aceea, mă simt ca acasă, atunci cînd vin la Chişinău. Simt că aici este Europa şi nu simt nicio difirenţă. Aştept cu nerăbdare summit-ul de la Vilnius pentru a formaliza legal tot ce are loc aici", a declarat oficialul european la deschiderea festivității.

Evenimentele dedicate Zilei Vinului se vor încheia duminica, la orele 20.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?