Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cebotari, despre cele 2 inregistrări audio publicate înainte de alegeri

22 mai. 2018,, 12:47   Capitala
4925 4

Vicepreședintele Partidului Democrat consideră că apariția în spațiul public a înregistrărilor sau pretinselor înregistrări audio cu cîteva zile înainte de alegerile repetate din Chișinău este un gest mizerabil.

El mai spus că formațiunea pe care o reprezintă condamnă astfel de instrumente și îndeamnă lumea la maturitate, pentru a nu cădea în capcana lor.

Inițial, Cebotari a fost întrebat despre înregistrarea publicată de postul Jurnal TV, în care, în opinia postului de televiziune menționat, sînt dezvăluite aranjamentele care l-au ajutat pe Igor Dodon să ajungă preşedinte cu sprijinul PD.

„Noi nu ne lăsăm atrași în niciun fel de speculații. Pentru noi sînt mizerabile oricare fel de înregistrări care s-ar produce: asunse sau fățișe. Credem că este foarte înjositor pentru toată lumea și batjocoritor gestul celor care folosesc acest tip de instrumente. Noi credem că cetățenii sînt destul de înțelepți să nu se lase prinși în momeala unor astfel de jocuri josnice. Iar cei care fac astfel de josnicii, e problema lor dacă le acceptă sau nu. Este irațional să mai discutăm dacă asemenea înregistrări sînt valabile sau dacă ar fi o făcătură. Noi știm foarte bine cum astfel de lucrurui pot fi și sînt foarte des jonglate în special de unii care le lansează în spațiul public. Haideți să fim maturi! Acesta este îndemnul nostru”, a spus Cebotari.

Ulterior, vicepreșdintele PDM a fost întrebat despre discuția interceptată dintre Andrei Năstase și mama sa, despre care a comentat în același spiritul aceleeași convingeri:


„Și această înregistrare ca și celelalte este o mizerie. Acesta lucru este strașnic dacă se întîmplă la noi în republică. Noi trebuie să urmărim cu atenție cine și cu scop le-a folosit, or, mai este o logică: cînd cauți cine a comis o faptă, caută și pe cel care a avut de cîștigat în urma acestei fapte. Noi condamnăm orice tip de înregistrări. Cînd vorbiți că astfel de înregistrări ar putea fi făcute doar de instituțiile statului, aduceți-vă aminte că noi, în ultima perioadă, am fost martorii mai multor înregistrări în spațiul public, care nu au fost făcute de instituțiile statului. Din păcate, noi cunoaștem cît de adînc au păstruns unele forțe străine care fac jocuri politice cu actori politici în Chișinău”, a declarat el.

Vom aminti că joi seara, la postul Jurnal TV a fost dată publicității o înregistrare audio care, în opinia postului de televiziune menționat, sînt dezvăluite aranjamentele care l-au ajutat pe Igor Dodon să ajungă preşedinte cu sprijinul PD.

De cealaltă parte, vineri dimineață, pe adresa electronică a redacției Deschide.md a parvenit o înregistrare audio în care candidatul comun PAS+PPDA, Andrei Năstase, ar avea o convorbire telefonică cu mama sa, căreia i-ar solicita insistent să vină la lansarea campaniei lui electorale la Chișinău, deși aceasta are 80 de ani și nu știe exact care ar fi trebuit să fie motivul prezenței ei în capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?