X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Medicii îngrijorați de modificările operate de Guvern în cazul fast food-urilor

5 oct. 2013,, 12:06   Societate
3408 0
Foto: masslive.com
Medicii atenționează că intenția Guvernului de a permite comercializarea produselor fast food în raza de 100 de metri de la instituțiile școlare dăunează grav sănătății copiilor, mai ales că în ultimii ani numărul celor diagnosticați cu obezitate este în creștere continuă, transmite NOI.md.

Specialiștii în domeniu susțin că mîncarea de la fast food este plină de grăsimi artificiale, zahăr, îndulcitori şi aditivi alimentari, iar pancreasul fin al copilului nu reușește să facă față. În consecință, copii se îmbolnăvesc de boli de inimă, diabet zaharat, dislipidemie, sindromul de apnee în somn, artrită, probleme respiratorii, atac cerebral etc.

”Nu-i corect ca în preajma școlilor să se găsească chioșcuri care comercializează fast food-uri. Avem o problemă foarte gravă în societate. Numărul de copii cu maladii endocrine crește considerabil de la an la an. Avem copii obezi. Asta ar trebui să ne deranjeze pe toți pentru că apar consecințe asupra sănătății tinerii generații”, a precizat șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu.

Statistica arată că în municipiul Chișinău, în perioada 2010-2012, cota copiilor bolnavi cu obezitate a crescut de la 0,3% la 0,4%. Dacă în anul 2010 numărul copiilor diagnosticați cu obezitate era de 592, anul trecut cifra s-a ridicat în capitală pînă la 766 de cazuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?